tisdag 5 april 2011

Huntsville och hemresa!

På lördagen hade vi bestämt att vi skulle stanna i en liten by utanför Houston för där var det en festival med rodeo, yeyy! Eftersom vi hade missat den i Fort Worth. Vi hade frågat på en turistbyrå i Austin ifall det fanns någon annan rodeo där omkring och då nämnde han festivalen i Huntsville så då satsade vi på det och det var ändå på vägen tillbaka till Dallas där vi skulle flyga hemifrån. Det var sju timmar, rodeon började klockan 6 och vi åkte vid halv 11 så vi hade en halvtimmes marginal. Allt flöt på bra under hela dagen tills vi hade en timme kvar och var utanför Houston. Då började problemen.
Vi var tvungna att tanka så vi stannade på en bensinmack men vi testade Maddes kort tre gånger och det funkade inte. Så stod det att man var tvungnen att gå in till kassan om man ville tanka. Han i kassan sa att det var för att många använde fejkkort. Men det funkade inte i alla fall så då var vi tvungna att hitta en ny bensinmack och mätaren var på rött så vi blev lite oroliga. Hittade i alla fall en ny mack men samma sak, vi var tvungna att gå in för att betala för bensinen. Då råkade vi låsa in bilnyckeln i bilen, fråga inte hur men antar att det var för att vi var stressade över att hinna i tid till festivalen. Fan alltså!!!

Köpte en sak som skulle fungera inne på macken. Maddes kort funkade fortfarande inte och allt annat hade vi i bilen så hade inga pengar och tjejen i kassan vägrade ge oss den utan att vi hade betalat även om vi sa att vi kunde lämna bankkortet där som bevis på att vi skulle komma tillbaka. Så vi fick fråga en annan tjej om hon kunde betala den till oss och det kunde hon som tur var.

Sen testade tre killar att hjälpa oss men ingen kunde få upp låset. Så den tredje ringde "toll service" och då skulle det kosta men vad skulle vi göra vi var ju tvungna att komma in i bilen. På tre minuter var den här service gubben inne i bilen. Killen betalade när vi ville betala sen innan han drog sa han att hans fru var läkare och att vi kunde ju kolla vilken bil han körde, haha! Men amerikaner är verkligen schyssta när man behöver hjälp, i alla fall de flesta! Han hade också informerat oss om att rodeon skulle pågå till 9 eller 10 så Madde kunde chilla med att hinna vara där till 6 för det skulle vi aldrig klara.

Vi körde vidare och kom till Huntsville, ute på landet. Fick gå in och fråga var festivalen var och hade verkligen inga förväntningar! På vägen dit hittade vi en jättebra cowboyaffär så köpte en hatt :)
Festivalen var över förväntan. Det som var coolt var att det var typ lokalt, alltså vi var i princip de enda turisterna så vi fick verkligen se kulturen där. Det var ranch rodeo. Lägger upp de få bilderna jag har där ifrån, det var svårt att få bra foton speciellt när de var action där. Det gick ut på att de red på hästar och skulle fånga in kalvar, lite synd om kalvarna men det var en ball upplevelse. Vi hann se några timmar även om vi inte var där när det började.

Sedan körde vi till en rest area när festivalen var slut. Det var så äckligt!!!
Jag gick in på toaletten för skulle kissa. Då ser jag att hela golvet är fullt med något brunt, jag trodde det typ var löv från något träd men sen rörde de sig och det var några baggar som var stora som femmor. Så jag sprang ut och sa till Madde att det var jätteäckligt och att hon var tvungen att kolla. Jag var tvungen att kissa för annars hade jag inte kunnat sova och kunde inte gå i några buskar för där var en gubbe som jobbade där. Så fick springa in där igen som tur var höll de sig rätt lugna utan att flyga för mycket.
Sen kunde jag sova!

På söndagen hade vi bara en timme till flygplatsen, skönt!
Men vi hade ett problem kvar. Efter att service gubben hade brytit upp låset funkade det inte att öppna utifrån, bara inifrån. Det märkte vi på lördagkvällen när han redan hade dratt. Visste verkligen inte var vi skulle göra. Visste inte riktigt var försäkringen täckte och ville verkligen inte behöva betala för det. När vi kom till flygplatsen sa vi i alla fall att något hade hänt med låset och att vi inte visste vad. Då var tjejen rätt chill så vi frågade om hon visste vad som kommer hända så sa hon att om de vill att vi ska betala för det kommer de ringa oss så vi hoppas på inga telefonsamtal!!
Kom hem vid åtta på söndag kväll. Resan var jättebra! Fick se en massa tack vare att vi hade hyrbil och många upplevelser. :)
Här är bilderna från rodeon!
Puss och kram alla där hemma! Nu har jag förresten varit här i 5 månader :)








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar