torsdag 16 augusti 2012

Californien, arizona och nevada

Här kommer fortsättningen på min resa! På lördagskvällen kom jag fram till hotellet i LA. På söndagmorgon var det möte med de 12 andra som skulle med på turen. Sedan tog vi vanen som var vårat transportmedel och körde ner till San Diego. När vi kom fram blev det beachen och att sätta upp vårt camp. Vi tältade nämligen. Sedan lagade vi mat, gjorde upp en eld och grillade smores. Dagen därefter var det dags för världkända San Diego zoo. Där hade vi 12 timmar på oss innan vi blev upphämtade, hann med andra ord se en hel del djur.
På tisdagmorgon lämnade vi San Diego och bar av till Joshua tree park för lunch och en liten hike, var såååå varmt. Eftersom det var för varmt att sova där körde vi till lake havasu. Där badade vi i sjön, åt mat och la upp våra liggunderlag då vi inte behövde tält. Det var för varmt. Vi sov under bar himmel under stjärnorna i shorts och t- shirts, det var coolt. När vi vaknade åkte vi iväg klockan 7 innan det blev för varmt. Nästa destination var grand canyon. Något av det bästa på hela turen. Det är så stort så man fattar inte förrän man har sett det. När vi var där satte vi upp nästa camp, tältning igen. Sedan gick vi runt där uppe och tog bussen runt till de olika utsiktsplatserna. På kvällen blev det en annan lägereld med smores för att hålla värmen uppe. Det blev nämligen kallt på kvällarna där.
Torsdagmorgon började klockan fyra. Klockan 5 skulle vi vara uppe på "berget" och kolla soluppgång. Det var fint. Klockan halv 7 började hiken då vi, eller de som orkade gick ner i canyon. Det var så coolt och fick se naturen på ett helt annat sätt. Kom inte hela vägen ner då det skulle ta en hel dag men gick ner 2 timmar och 2 timmar upp, alltså sammanlagt 4 timmar. Det var något av det bästa på resan.... Helt underbar natur. Tur dock att vi var där så tidigt för det blev jättevarmt mitt på dagen. Efter hiken chillade vi på campet och på kvällen efter middagen drog vi tillbaka för att se solnedgång, så fint det med. Därefter blev det en glass + lägereld innan sängdags.

På fredagen tog vi vanen längs route 66. Gjorde ett lunchstopp på ett typiskt amerikanskt ställe och på eftermiddagen var vi framme i Las Vegas. Checkade in på hotell vilket var riktigt skönt med tanke på all camping. På kvällen hade vi hyrt en partybuss och party blev det ;) på lördagen drog vi till stripen, den kända gatan i vegas. Gick på ett mall som var helt galet, spelade lite på casino och på kvällen såg vi en vattenshow + alla galna temahotell. Efter det var man rätt nöjd med vegas och behöver inte komma tillbaka......

Dags för lite mer natur. Härligt! Vi körde till öknen death valley men på grund av någon pistolman var parken avstängd. Men det gjorde väl inte så mycket då det var runt 50 grader. Vi stannade i bilen, hade picknick och fortsatte sedan ytterligare 5 timmar till campet. När vi kom till campet hade växtligheten börjat komma igen. När vi körde från las vegas till campet var det galet. Vi körde i princip rakt fram i 10 timmar, det såg likadant ut och ingen trafik. Det kändes som att vägen aldrig skulle ta slut..... Det var en cool känsla! I alla fall när vi kom till campet åt vi middag och väntade på att solen skulle gå ner. Då tog vi på bikinis och badade i en varm källa. Det var mysigt då det kändes som en bubbelpool nästan. Hade kunnat va i där hela natten med vi åkte tillbaka til campet och sov där

Dagen därpå åkte vi till yosemite, en annan av mina favoriter på trippen. Dags för en ny hike. Denna hiken var helt underbar. Gick 2,5 timmar för att nå toppen på ett berg där det fanns ett vattenfall samt en sjö att bada i. Det hade jag dock inte tid med då vi hade möte med gruppen klockan 7. Men detta var den bästa hiken jag har gjort tillsammans med grand canyon. Totalt tog det 5 timmar. Sån känsla att stå på toppen av ett berg. Nog om det... Kom tillbaka till campet och sedan begav vi oss ut på en björnskådning. Tro det eller ej men då fick vi se en babybjörn. En blond black bear. Han hängde i trädet och lekte. Så sött det var en cool naturupplevelse!!! Sedan var det en annan natt i tält.

På tisdagen gick vi en liten hike på morgonen och sedan körde vi till San Francisco. Där fick vi sova på hostel :) var inte där förrän på eftermiddagen efter att vi hade sett och gått på golden gate bridge så chillade lite och på kvällen var vi ute och åt och shoppade lite. Köpte en varm tröja för det var så kallt, runt 15 grader så kunde knappt tro att jag var i cali längre... På onsdagen fick vi göra vad vi ville och då ville vi utforska staden. Vi såg chinatown, little italy, fishermans charf, lombard street, ghiradelly square, marketplace och union square. Det fetaste vi såg var sjölejon på pier 39. De bara låg i en hög och gjorde ljud ifrån sig. De var superstora och såg ut som sälar. På kvällen chillade vi på hostelet.

Nu var vi inne på våra sista dagar. Torsdagen lämnade vi San Francisco och begav oss tillbaka till LA. Vi stannade längs kusten i några små byar. Såg fler sjölejon med :) vi stannade i monterey och sedan campade vi i big sur helt ute i nowhere. Det var typ bara vi som tältade där och vi fick gå jättelångt till tältplatsen med det gick bra. det värsta var att det var sjukt kallt. Vaknade typ varje timme och då hade jag ändå fyra tröjor och tights. På morgonen blev det dessutom en kalldusch :/ fanns inget varmvatten. Fredagen spenderades i carmel och sedan santa barbara där vi skulle tälta. Där gick vi runt och shoppade och åt på cafe osv... Sista kväll på camp :D lagade mat och hade  lägereld. Denna kvällen addade jag en tröja plus att jag tog på mig mössa och strumpor så slapp frysa.    

På lördagen avslutades turen med att vi körde sista biten till LA. Där fick vi se venice beach och hollywood innan resan aslutades på hotellet där vi möttes. Var en jättebra resa, fick se massa men var redo att flyga hem till Syracuse dit jag kom fram på söndag morgon.

De sista dagarna spenderades med familjen och vännerna. Sa hejdå till alla och packade ihop alla mina saker. På tisdag kväll kom vi ill flygplatsen och då fick jag reda på att mitt flyg till Chicago var inställt. Hade inte blivit kontaktad av au pair agencyn som hade bokat min biljett :( fick chansa på att flyga till Cleveland och sedan Chicago. Tog världens minsta flyg till Cleveland. När jag kom fram hade de redan boardat flyget till Chicago och det var 10 minuter tills de skulle åka så det missade jag. Blev ombokad dagen efter till newark och sedan direkt till köpenhamn. Fick gratis hotell och 30 dollar i matluponger så det var oke. På torsdagmorgon kom jag fram till Köpenhamn och nu har jag varit hemma en vecka. Känns konstigt men skönt såklart. Därmed kommer jag även lägga ner min USA blogg. Återstår bara att lägga upp bilder från resan. Tack för mig vi ses :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar